2009. április 29., szerda

én és a scrap

Tinci és Kriszta felkért egy játékra, amit szrjudit indított el. Köszönöm nekik!

Egy játékra is hívlak titeket, ha van kedvetek mutassátok meg ti is az első scrap képeteket, kiváncsi lennék, hogy ki hogyan kezdte. Tehát indítok egy blogjátékot scrappelők körében:

1. Mutatsd meg az elsőként készült alkotásodat.

2. Írj pár sort a scraphez fűződő érzéseidről, gondolataidról, mióta csinálod, stb.

3. Add tovább a játékot az általad kiválasztott 5 embernek, és hagyj erről megjegyzést a blogjukban.

A kezdet:

Idézet a blogomból:
2008-10-20

„Azt hiszem új hobbim van. Scrapbook! Még csak most ismerkedünk, ez az első képem Élvezem csak időm nincs… Így pedig nehéz alkotni.”

Az első alkotás. Őszintén lifteltem az oldalt, csak éppen a készletet ajánló oldalt.


Itt is próbálkozom, de nem fejeztem be az oldalt.


1 évvel ezelőtt kitaláltam én megtanulok rajzolni. Még könyvet is néztem hozzá, de szerencsére mielőtt megvettem próbálkoztam egy rajzlappal és ceruzával. Rájöttem nincs az a könyv ami a kézügyességemet pótolja. Mindig csodálattal néztem a fotósok, festők munkáit. Milyen jó nekik, kifejeznek, létrehoznak valamit. Így bár nem emlékszem hogy kerültem scrap oldalra tudtam ez való nekem, meg akarom tanulni! Nagyon sok photoshop leckét végignéztem (sajnos az utóbbi időben ez már nem jellemző rám), próbáltam tanulni.

Közben megismertem a scrapesek társaságát, akik nagyon kedvesen és szeretettel fogadtak. Külön kiemelném szrjuditot, nagyon örülök hogy megismerhettem Őt, már a kezdetektől is bátorított, tanácsokat adott. Azóta én úgy érzem még közelebb kerültük egymáshoz.

Mi a célom?

Én minden oldalamat kinyomtatok (igazából kevés oldalt készítek), szeretném a lányoknak majd továbbadni. Nagymamám emlékkönyvét (a legtöbb bejegyzés a II. világháború alatt íródott) féltve őrzöm. Érdekes olvasni mit gondoltak abban az időben amit mi (én biztosan) nem tudom hogy tudtam volna „túlélni”.


Szeretném ha majd gyerekeim, unokáim így érzenének az én oldalaim iránt. Megismernének általa.

El szeretném még mondani óriási öröm ért amikor a blog4scrap kihívásán nyert a Fiókám képen. Úgy érzem az nagyon meghatározó volt számomra, pozitív megerősítést kaptam, talán az is vitt el a fantázia oldalak világában. És a nyeremény készlet után kezdtem el készleteket vásárolni.

Sajnos ahogy Nóra nő, egyre kevesebb időm van. Régen hajnalban alkottam, de most egyszerűen álmos vagyok, alszom. Nagyon hiányzik, fényképezőgép alapfelszerelés a babatáskában. Őszintém már volt amikor Reginek ruhát vettem, és az járt a fejemben hú ezzel milyen jó oldalt lehetne készíteni.

A scrappel úgy érzem teljesebb lett az életem.

Az én választott 5 emberem: monicca; kuznyec (ki nagyon hiányzik a scrap világából);Vera; timcsoca, Katica.

2009. április 25., szombat

szabadság



készlet: Paint the Ocean by Lily Designs
vers: Nem találom! Tegnap este még megvolt... Kereső se adja ki.

Adott pár kép. Nóra tündér rajta, próbál ülni, kúszni, mászni, azonban a háttér világos, Nóra szőke buksija beleolvad a kanapéba. Próbáltam mindenféle körülvágást, a szőke hajszálak megtartását, de végül feladtam. Még nagyon sokat kell gyakorolnom, illetve megpróbálok figyelni arra hogy a háttér elüssön a gyerekektől.

Az oldal amúgy Nóráról és a szabadságról szól, arról hogy próbálja lerázni magáról a helyben fekvés láncait.

2009. április 16., csütörtök

sör - sorok

Készlet: 1001 Knights by Newlife Dreams
Vers: Edgar Allan Poe - Sör-sorok /fordította: Radó György/

Na igen Szilárd és a sör. Megért egy oldalt.

A háttér, és az elemek szándékosan sivatagi jellegűek. Az oldal amúgy a scrapbook.hu liftelés játékára készült, itt meg tudjátok nézni a többi oldalt.

2009. április 11., szombat

The child of Earth

Készlet: 1001 Knights by Newlife Dreams

A shabbypickledesigns.com Template kihívására készítettem az oldalt. Nagyon rég használtam sablont, de érdekes látni mennyire más oldalak születnek egy Template-ből.

Egyszerűen képtelen vagyok szépen körülvágni Nóra buksiját, csecsemőhaját. Jó Regi se tökéletes. Mindenképpen meg akarom tanulni hogy kell az alakot élethűen visszaadni, de nagyon nehéz!


2009. április 8., szerda

tavaszi fényképek

Szr.Judit - Tavasz készletéből készítettem oldalt, lifteltem. A készlet nagyon szép, ajánlom mindenkinek. Szerintem tükrözi Judit stílusát, és ki az a scrapes ki nem ismerné, és kedvelni szr.judit munkáját?

2009. április 6., hétfő

oops!

Twilight by Kasia Designs

Kétbalkezes kislány egy nagyon furcsa bolygón sétálni indult…

Nagyon megtetszett ez a készlet. Sajna Regi buksiját nem sikerült tökéletesen körülvágnom. Az eredeti képen amúgy a hűtőt fogja a csaj és éhen akar halni. Ezt szeretem a scrapben teljesen más közegbe helyezhetem lánykámat!

2009. április 1., szerda

Boszorkám

NLD The Invisible World
NLD My Dream World

Biztos vagyok benne hogy rengeteg tündér oldalt csinálok még a csajokról. Ez az oldal is így indult, de Regi csak hisztizett, és hisztizett, cseppet sem viselkedett úgy mint egy tündér. Akkor jött az ötlet, legyen boszorkány. Nem találtam sehol seprűt, na de melyik 2,5 éves kislány ül seprűre, ha lovacskája is van? Az oldalon a kedvencem a pók és a pókháló (a hegedű mellett), csak lekicsinyítettem, mert elég rémisztő volt nagyban.