2009. február 28., szombat

Spring - fénykép

LilyDesigns: Spring Garden

Karácsonyra kértem egy gyönyörű albumot, scrap képeimet oda fűzöm (illetve varrom szó szerint) be. Azonban az album mérete miatt a 15×15 cm oldalak mellé kell készítenem 10×15 „fényképeket”is.
Hát most gyorsan készítettem egyet. Érdekes annyira bennem volt még az alapoldal hogy 30 perc alatt összedobtam. Felteszem érdekességnek, szerintem azért a teljes oldal jobban mutat.

Spring

Készlet - LilyDesigns: Spring Garden

Hát igen a webkártyával a zsebemben nem bírok ellenállni az új készleteknek. És imádom LilyDesigns készleteit! Ezekből a csodaszép dolgokból nagyszerűt lehetne alkotni, de nem tudom mi van velem, valahogy úgy érzem mostanában nem megy a scrap. Így ezt az oldalt, másoltam, lifteltem. Az eredetit Sarahh: Spring oldalát itt láthatjátok.

2009. február 23., hétfő

Judittól – Juditnak

Szrjudit megtisztelt azzal a játékkal, hogy játszunk egymás fotóival, készítsünk oldalt egymás képeiből! Ő az alábbi gyönyörűséget készítette nekem:

Köszönöm neki! Imádom ezt az oldalt, munkáit! Nagyon tetszik!


Én csavartam egyet a játékon és a három vásárolt készletemből igyekeztem szépet varázsolni neki. Persze nehéz így, én úgy vagyok vele ha érzem, hogy „alkotnom” kell valamit nehezen megy, de végül is szokás szerint az oldalak alakították önmagukat.


Vallomások:

Felhasználtam: Lily Designs Opsy Daisy készletét

Petra a színadon:

Felhasználtam: LilyDesigns Dark Angels készletét


Első randevú:

Felhasználtam: Kitty Lorie BloomingSweetheart

2009. február 16., hétfő

üzenet a múltból - scraplift

eredeti kép:

enyém:

Felhasználtam: SB_Bohemia Elements; SB Bohemia Papers ;unique by digiscrap Papers

A fénylép 1942. január 27.-én készült, hátoldalán a morze üzenet. Már rég megszerettem volna scrapelni, hisz rajta szeretett nagymamám látható. A scrapbook.hu-n liftelés volt a feladat, én ezt az oldalt készítettem. Az üzenet hogy mit jelent este leírom (megfejtettük, Szilárd honvédségnél tanulta a morzét) de nem tudom hova tettem a lapot ahova felírtam.

2009. február 15., vasárnap

Frankó blog díj

Szr.judittól kaptam meg a Frankó blog díjat! Nagyon örültem neki! Köszönöm!

A díj kapcsán meg kell nevezzem öt függőségemet, amik hozzátartoznak a mindennapjaimhoz, én nem is akarok nélkülük élni:

1. Családom, gyermekeim, férjem. Életem meghatározó részei.

2. Scrapbook és vele az a közösség amit megismertem, és kedvesen, szeretettel fogadtak.

3. Könyvek. Nagyon szeretek olvasni. Lánykoromban rendszeresen jártam a könyvesboltokat, férjes asszonyként már az antikváriumban kerestem a könyveket. Egy gyermekes anyaként a könyvtárba jártam. Most már a két gyermekkel örülök ha valamelyik könyvet leveszem a polcról és beleolvasok.

4. Internet, tv, blog, hírek. Veszélyeztetett terhesként kórházba kerültem, és teljesen el voltam zárva a külvilágtól, nem volt tv, internet, semmi. Nagyon hiányzott!

5.ételek, édességek. Sajnos pedig nagyon száműznöm kellene hisz fogyni szeretnék.

Az én kedvenc blogjaim? Nagyon sok van, sokan közülük már megkapták a díjat, így én most őket nem sorolom fel.

Monicca: nagyon szép oldalakat készít, gyönyörű készleteket ajánl. Sokat járok hozzá.

Vera: lélegzetellálító dolgokat készít hagyományos technikával.

Katica: digitális scrapet űzi, ismerkedi a hagyományos technikával. Mindegyik nagyon jól megy neki. És személyesen is találkoztuk, nagyon aranyos, kedves lány!

Ilgya: Nagyon tisztelem benne hogy mint kezdő nem a „könnyebb” digitális scrapet választotta, hanem fejest ugrott a hagyományos scrapbe. És nagyon jól csinálja!

Anita: legjobb barátnőm, imádom, kivel 6 évesen együtt játszottunk, kamaszként buliztunk, most a babakocsit toljuk együtt. Elkezdett egy blogot, de abbahagyta egy gyermek mellett nincs rá ideje (na ne!). Remélem újra elkezdi az írást!

2009. február 14., szombat

Tündértánc

(készlet: Lily Designs Opsy Daisy)

Már elkészítettem az oldalt, de levettem, tovább dolgoztam rajta. Szóval első vásárolt készletem Lily Designs Opsy Daisy készlete lett, abból készült az oldal. Az ötletet Fable Tündértánc könyve adta. Lányom mozgását - táncát próbálom visszaadni, remélem sikerült.

2009. február 13., péntek

zsebalbum - Valentin napra





Elkészült második albumom. Zsebalbum.

Tudni kell férjemmel úgy ismerkedtünk meg hogy szórakozóhelyen beszélgettünk, és egyszer csak megfogta a kezemet. 10 évvel ezelőtt.

A borítóra így Tóth Árpád verse került, az albumba pedig személyes üzeneteket írtam. A képeken mi 10 évvel ezelőtt (nehéz volt kiretusálni a képet) mostani, és a két gyermek képét tettem.

Kedvenceim a bohócok (akik fogják egymás kezét), úgy nyomtattam és ragasztottam őket.

Amit legközelebb biztos megteszek a hagyományos scrapet csinálok: eldugom az ezüst ragasztót! Mindig kísértésbe visz, és mindig megbánom hogy használtam.

Az albumban sokat varrtam, varrógéppel, hajnalban, éjjel. (Férjem már odatette a munkásruháját is, hátha azt is megvarrom.)

Hogy készült? Itt olvashatod, én innen vettem, de Ágika is elküldte. Itt is köszönöm neki!


2009. február 8., vasárnap

SB klub Veszprémben

Megvolt az első scrap találkozóm, Veszprémben! Furcsa volt hisz féltem, hú nem ismerek senkit, de nagyon jól éreztem magam. Igaz beszélgettünk, sütiztünk, én vásároltam is a Hobby boltban. Mindenki készült hogy majd alkotunk is, de nem maradt rá idő. Nem is bánom, csak azokat a dög kartonokat ne cipeltem volna.Sajnos én nem vittem fényképezőt, de a csajok fényképeztek.

Izzie születésnapos volt, így neki készítettünk képeslapot még itthon. Nagyon megijedtem mikor írtak a csajok ha benne vagyok alkossak valamit. Megnéztem Izzie blogját, na hagyományost kellene. A kép vázlatát az internetről néztem, a gond az hogy a kezembe került az-az ezüst ragasztó, filc, vagy mi. És csak díszítettem, díszítettem. Pedig a lapot varrógéppel körbevarrtam, de azt is kifilceztem. És itt sajnos nincs visszavonás, törlés gomb.

És a legjobb. Ott derült ki, hogy nem jó helyen vágtam le!

Felhasznált elemek: HappyBirthdayPartie ByDigiscrapbboking

2009. február 2., hétfő

mostanában

Tartom magam az elképzelésemhez tanulok, tanulok, tanulok. Próbálok a leckék alapján képet összemosni, maszkolni, még a klón bélyegző rejtelmeit szeretném megtudni.
Nagyon várom hogy elteljen ez a hét és értesítsenek a bankból, kész a webkártyám. Mert akkor vásárolok digitális készletet. Már tudom is melyiket!
Monicca blogján láttam meg, és szerelem lett első látásra.

És még mi az amit várok? Szombaton Veszprémben scrap találkozó lesz. És én is megyek! Igaz nem sok hasznom veszik a csajok, sőt majd próbálom visszafogni magam, hisz annyi kérdésem van a hagyományos scrapről is. Szilárdnak gondoltam egy albumot amit én készítek az elmúlt 10 évről (azóta vagyunk együtt). Már fejben egész jól összeállt a dolog, de nem vágok bele, mert hátha tanulok valamit szombaton a találkozón (biztos vagyok benne), és azt majd hasznosítani szeretném.