2009. január 30., péntek

Barátnőmnek

Felhasználtam: Dawn Ocean Dreams készletét

A képet barátnőmnek készítettem, de most félig már lifteltem Dawn blogjából. Postán küldöm el neki, remélem sikerül örömet szereznem vele. A képen kisfia Mirkó látható.

Hiába próbáltam liftelni nem sikerült, az eredetin szerintem az alkotó átszínezett dolgokat, én meg még azt nem tudok. Arra is most jöttem rá sokkal könnyebb (és szebb) oldalt készíteni, mint 9×13 cm fényképet, hisz nehéz kidolgozni így a képet.

2009. január 29., csütörtök

Photoshop

Ma (és remélhetőleg a jövőben) a Photoshop megismerését helyeztem előtérbe. Nagyon sok mindent nem tudok, így most elkezdem újra tanulgatni a dolgokat. Nehéz hisz oldalt készíteni sokkal szórakoztatóbb feladat, de most jövök rá mennyi mindent nem ismerek, és mennyire hanyagoltam a leckéket. Most a kép körülvágást gyakoroltam. Én mindig a mágneses lasszót alkalmaztam, és próbáltam több kevesebb sikerrel beilleszteni egy adott háttérbe. Nem is tudtam hogy létezik maszkolás, gyorsmaszk (és itt ecset), gauss életlenítő…

Maszkolásról itt olvastam.

2009. január 28., szerda

amulett

Felhasználtam: Dawn Ocean Dreams készletét.

Elkészült az első oldalam Dawn készletéből. Nehéz volt nekilátnom hisz valami szépet szerettem volna készíteni belőle. Persze már tegnap elkezdtem, de valahogy nem akart sikerülni. Nagyon könnyen alkothattam volna jó oldalt, csak le kellett volna másolni a Dawn blogjában lévő egyik remeket. De ezt nem akartam, mert szerintem az már nem is liftelés, hanem másolás.

Szóval ez sikeredett. Amulett a címe, remélem átjön hogy miért… Igazából végig Andersen kis hableánya járt az eszembe, de tényleg úgy van hogy az oldal visz magával, „alakítja” önmagát.
Lehet a méretarányok túlzottak, de azt akartam érvényesüljön mindkét lányom…

2009. január 26., hétfő

Nyereményem:

Sokat gondolkodtam melyik készletet válasszam, hisz egyik készlet szebb mint a másik.

Választottam:


Úgy gondolom ezt a készletet évszaktól függetlenül használhatom, mindkét gyermekem imádja a vizet, alig várom hogy Nórám megtanuljon ülni, és együtt fürödjenek a kádban. És akkor még a ott nyár, a Balaton…

Arról nem beszélve mikor elhatároztam részt veszek a kihívásban egyből szemet szúrtak Dawn blogján ezen készletből készült oldalak, csak azt (akkor még) nem tudtam volna liftelni.

blog4scrap - nyertem??!!!

Én ezt nem hiszem el. Hajnali 4 óra van (korán kelő vagyok, ilyenkor hagynak a gyerekek). Hogy én nyertem? Én aki teljesen kezdő, és annyi mindent kell tanulnia, és olyan csodálatosan szép oldalakat készítettek a többiek. Jaj nagyon örülök. Már férjemnek is elújságoltam (de alszik tovább)!Vásárolhatok 7 dolláros értékben az Oscraps.com-on, Dawn shop-jában. Pont azon gondolkodtam kellene elektronikus számlát nyitni, hisz olyan csodálatos dolgokat lehet vásárolni, lehet ez majd megadja a kezdő lökést. Köszönöm a blog4scrap-nak, majd mutatom melyik készletet választottam!

2009. január 25., vasárnap

Téli élmények - vázlat kihívás



Felhasználtam:
PencilLines 116; Template268-DittersDoodles - sablon
Szunyo Tel – papír
wlop_snowalpha , Szunyo Tel – elemek

Szeretem a heti vázlatkihívásokat (www.scrap.hu). Adott sémára mennyire más oldalakat csinálunk. És mindenképpen megszerettem volna örökíteni a téli Balatont is. Így készült az oldal.
A főkép az egyik kedvencem: lányom beájulva. Nem is tudom mikor csináltam ilyen jó fotót róla. Ha meglátja a gépet vagy pofákat vág, vagy ujjszopizik, vagy egyszerűen közli „anya ne fényképezz” és lelép. Így, hogy alszik könnyű dolgom volt.

2009. január 24., szombat

az első album

Hát igen. 3 hónappal ezelőtt ismerkedtem meg a digitális scrappel. Még mindig kezdőnek tartom magam, valamelyik oldalam sikerül, valamelyik nem, tanulnom kell. És mi a következő lépés? A hagyományos. Elkészült az első minialbumon. Az első aminél tudom a hibáimat, és utána fogok nézni hogy kell, mit kell hozzá vásárolni, hisz itt azt használtam ami itthon volt. Karácsonyi csomagolópapírt, dvd dobozt.
Az alapötlet szrjudittól származik. Az én albumom a 2008-as évről szól. A pozítiv terhességi tesztről a hosszú nyári hónapokról (amikor már nagyon szültem volna) és végül a két kicsi lányról.
Nagyon nehéz volt összefűzni az oldalakt (kulcstartóra), remélem a következő jobban – szebben sikerül.







2009. január 23., péntek

Hagyományos scrap

A hétvégén ha törik ha szakad befejezem az első hagyományos scrap albumomat!
De olyan nehéz előpakolni, belemerülni, hisz olló, ragasztó, papír, nagyon izgalmas dolgok egy 2,5 éves gyereknek.
És hogy mennyire ragályos a hagyományos scrap (is)? Ma nyakamba vettem a várost és vásároltam A következőre. Persze hazafele szidtam már Várpalotát, én szeretem (pláne míg Veszprémben dolgoztam), de itt semmit sem kapni! Majd rendelek a netet, de hol, mit? Ha valaki olvas aki ért ezekhez a dolgokhoz könyörgöm adjon ötletet. Szeretnék albumot ilyen kapcsosat, amibe befűzhetem a papírokat. Szeretnék papírt, és még... Az a baj az se tudom mi kell hozzá. Miért nem árulnak csomagban dolgokat?
Ja találtam külföldi lapokon de szerencsére (vagy sajnos) nincs elektronikus számlám. Nem is akarok nyitni, ismerem magam, egymás után venném a digitálishoz is a készleteket. Szóval nehéz egy kezdő élete.
Azért sincs kedvem megosztani veletek az első minialbumom, mert hát… Nagyon nem üti meg azt a mércét amit pl. scrap.hu-n csinálnak a csajok. Igaz én sose voltam valami nagy ragasztó, alkotó bajnok. Egy erőségem van tudok varrni. Még varrógépem is van.

2009. január 20., kedd

2008 - óra



Régóta készülök erre a képre, de valahogy sohasem sikerült. Már feltöltöttem de leszedtem, rátettem az árnyékokat. Lehet jobban is meglehetne csinálni, de most már így hagyom.
Háttér: kit love wedding de muriel
Elemek: kit love wedding de muriel, Penny57_Lovely_Passion_éléments

2009. január 19., hétfő

Ma sokat tanultam a Photoshopról A varrást. A videót szerintem 30-szor megnéztem, mire rájöttem nekem ott van a varrás, csak nem látszik!
Készül az oldal is, aminél felhasználtam, csak az idő…
Örülök ha a gyerekek egyszerre alszanak 1 órát. Mert nagyon szigorúan beosztják a műszakot, ha a véletlenül Regi elaszik, Nóri máris riadózni kezd.
És akkor még hol van az első minialbumom. Csinálom, csinálom, kész van, erre az első oldalt rosszul lyukasztom ki, és leesik az eleje…

2009. január 16., péntek

2009. január 14., szerda

blog4scrap kihívás - fiókám

Liftelést választottam. Az eredeti kép:



És az enyém:



Háttér: wlop ev forest
Elemek: wlop ev forest, New skrap1 (meseszép elemek de már nem tudom honnan)
vers: Kaffka Margit Rügyek

2009. január 11., vasárnap

testvérek - puzzle kihívására



Az oldal a scrap.hu puzzle kihívására készült.
A kép jobb oldali puzzle darabjain Nóra, bal oldalin pedig Regina lányom látható, hasonló korban, van ahol ugyanabban a ruhában (két év különbséggel de mindegyik szeptemberben született).

Ahogy nő a Kicsi egyre kevésbé hasonlítanak, de még az apjuk is összekeverte melyik puzzle darabon melyik lánya van….

Háttér, elemek: kmd_template15_example, LilyDesigns Sweet freebie

Betűk: AWP CandyDream Alpha

2009. január 2., péntek

my angels



Felhasznált dolgok: LilyDesigns_Angel; LilyDesigns_Frost; LilyDesigns_SnowQueenQP_freebie_byMagda;.wlop_itsfw

játszóház



Sablon: template rond by petit moineaux;

Papír: LilyDesigns_Sweet_freebie_paper

Betűk: Pepete13_alpha_min_chiffre_It_all_begins_with_Love2